I morgon är det dags för Röda Iris. Allt som blev fel sist har jag koll på...hoppas jag. Snart startar jag förkulturen av jäst. I frysboxen finns det is för kylningen av vörten. Mängden malt ska jag väga rätt den här gången. Isoleringen till kärlet för mäskning har jag koll på.
Jag gjorde en test prototyp av slangarna till kylningen. Tror det blir bättre effekt på kylningen när vattnet strålar över hela ytan is. Böjde till ståltråd för att hänga upp slangen och hettade upp en stump ståltråd för att bränna små hål i slangen för vattnet.
När jag skriver det här så smuttar jag på en mjöd som bryggdes för snart ett år sen. Receptet till den, som jag hittade för flera år sen, är skrivet av Malte Humlesson ;-). Det är ett lite broschyr för hur mat brygger öl hemma, men det innehåller även ett recept på mjöd. Jag gjorde en ändring mot receptet sist och tillsatte citroner. Tyvärr så blev det för mycket och smaken blev för sur. Nu ett år senare så har det sura dämpats och smaken börjar bli mer balanserad.
Jag har även provsmakat Pizza Brew 1.0 under dagen. Även där så har smaken blivit mer balanserad. Några veckor till så...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar