lördag 9 mars 2013

Röda Iris, fattappning

Behövde ett tomt fat idag för att tappa upp Röda Iris. Detta löstes genom att dricka de två sista pintsen med Dalsch, som nu var riktigt klart och fint. Tiden i fatet har gjort att jäst och andra partiklar har sjunkit till botten och följer inte med när man tappar upp ett glas.

Det finns de som kortar av röret i fatet som ölet stiger upp i med några cm, bara för att inte få med  de partiklar som sjunker till botten. För att prova och om det gör någon skillnad sågade jag av två cm från röret.

Tyvärr så blev det inte någon kolsyrning av ölet för provsmak idag. Den senaste tidens kopplingar av slangar för att få till så att det går att tappa öl i Kegerator har gjort att jag saknar de kopplingar som behövs. Jag ställde in ett tryck på 2 bar i fatet. Utan att skaka fatet så ska det ta några dagar innan ölet har en bra nivå av kolsyra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar