Jag hade sett fram emot en trevlig bryggdag i skrubben. Jobbat där i doften av malt och humle. Att ha mäskat, kokat och kylt. Haft en hink laddad med vad som skulle bli min första Pilsner. Men så blev det inte.
När jag vaknade i morse och tittade till aktiviteten på jästen i förkulturen, så var det helt dött. Verkar inte ha varit någon aktivitet alls i jästen och därför inget tryck i jäslåset.
Förberedelserna av förkulturen gick felfritt. Det enda som jag tyckte var märkligt, var doften på jästen. Den luktade inte speciellt gott. Men jag har aldrig använt den typen av jäst, så jag tänkte att det kanske ska lukta så. Jag misstänker att det där källan till misslyckandet ligger. Eftersom jag gjorde en förkultur, blev inte misslyckandet så stort och det är en av fördelarna med att göra det extra jobbet.
Jag har har läst på om förkultur med lagerjäst. Det verkar som att det kan ta lite tid. Två, tre dagar är inte ovanligt. Jag ger det mer tid, kanske ordnar upp sig
SvaraRadera